de voorstelling

ÜBERMENSCH is een theatercollege over  nieuwe technologie en de maakbare mens. In de theaterseizoenen '15/'16 en '16/'17 speelden we deze voorstelling voor meer dan vijftig theaters en festivals. Tegenwoordig treden we nog regelmatig op voor organisaties. 

ÜBERMENSCH - Hoe maakbaar is de mens?
De nieuwe mens is in aantocht. Technologie gaat ons radicaal veranderen. We worden nóg gezonder, nóg slimmer en nóg gelukkiger. Straks zijn we allemaal übermenschen. Maar willen we dat eigenlijk wel? Wat betekent het om übermensch te zijn? En hebben we überhaupt nog een keuze? In de voorstelling ÜBERMENSCH gaan wij op zoek naar antwoorden. We doorkruisen de fascinerende werelden van wetenschap, filosofie en geschiedenis in onze zoektocht naar de maakbare mens. Wegkijken is geen optie meer.

Recensie 8Weekly.nl
In de filosofie over ‘wat de mens dan is’ komen stuk voor stuk maatschappelijk relevante thema’s aan bod, zoals prenatale diagnostiek, draagbare technologie, radicale censuur, internet en privacy. De theorieën lopen uiteen van ‘het getal is onze nieuwe God’ tot ‘de ziekte Ouderdom’, met daarbovenop de religie ‘Gezondheid’. De mannen zijn enorm belezen en hebben dus ook de kunde om elke stelling weer te betwijfelen. Als toeschouwer een feest om naar te luisteren.